Půjčka na bydlení
Posted on: 5. 10. 2018, by :

Bydlení ve vlastním patří mezi přirozený vývoj v životě každého člověka. Poslední dobou však není vůbec snadné tohoto stavu dosáhnout. Často tak musíme mít přídavné zaměstnání, půjčit si od rodiny nebo prostě někde hledat finance. A v případě že neuspějeme musíme se také poohlédnout po finančních společnostech, které nám tyto prostředky můžou poskytnout. Mnoha lidem se však nechce zadlužovat se a upřímně se není čemu divit. Jedná se o velice riskantní obchody, kdy vstupujeme do velkého rizika, a to z obou stran. Riziko tedy podstupuje jak věřitel, tak i dlužník.
srovnané mince
Ten si z toho důvodu také účtuje nemalé finanční prostředky, které ho kryjí před případnou ztrátou financí. To je snad celkem pochopitelné. Když se tedy rozhodneme půjčit si peníze ve většině případů volíme mezi dvěma typy společností:
· Bankovní
· Nebankovní sektor
Třetí variantou jsou samozřejmě rodinní příslušníci. Ne všichni však jsme z bohatých rodin, které mají dostatek prostředků k tomu, aby nám zafinancovaly celou výstavbu vysněného domu svépomocí.
My ostatní se tedy musíme obrátit na společnosti, kdy procházíme určitým výběrovým řízením a každý klient je hodnocen zvlášť. V rámci bankovního sektoru, který je méně rizikový vsázíme na větší jistotu, která se samozřejmě s mírou solventnosti klienta liší. Avšak banka nám svou půjčkou kromě peněz propůjčuje také svůj brand, svou důvěryhodnost a určitou stabilitu. Přeci jen na trhu již působí několik desítek let, a proto je pro ni důvěra klientů zásadní.
prodej vily
Jménem banka se však nemůže honosit každá společnost, za tímto účelem musí projít určitou certifikací, kdy musí splnit určité náležitosti. Tento certifikát schvaluje a uděluje pouze Česká národní banka.
Její důvěryhodnost ale není vybudována jen tak z ničeho. Jako každý jiný podnik si i banka buduje určité záruky, kterými zajišťuje generování zisku. Ve většině bankovních institucí tak fungují tři základní pravidla pro získání půjčky:
· Zástava nemovitosti dlužníka nebo ručitele
· Výpis z registru dlužníků
· Doložení stabilního příjmu


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup